Tim Duncan Show, Part 4

Oyunun görebileceği en eşsiz yeteneklere sahip olan ve bunu olabildiğince gösterişsiz şekilde izleyenlere takdim eden Tim Duncan'ın kariyerinin genel hatları ve kısa kısa notlar.
—Dördüncü bölüm.
__________________________________________________________________________

İlk bölümü okumayanlar için: Tim Duncan Show, Part 1
İkinci bölümü okumayanlar için: Tim Duncan Show, Part 2
Üçüncü bölümü okumayanlar için: Tim Duncan Show, Part 3
Tim Duncan Show, Sezon 12&13 : 2008-10
Galibiyet Derecesi: 104-60
Playofflar: Dallas'a ilk turda beş maçta elenildi (2009) ; ikinci turda Phoneix'e dört maçta elenildi (2010)
Yeni Katılanlar: Drew Gooden, Roger Mason, George Hill* (2009) ; Antonio McDyess, Dejuan Blair, Richard Jefferson (2010)

* George Hill seçimi Tim Duncan'dan sonra Spurs'ün draftta seçim yaptığı en yüksek sıra seçimi 26. sırayla. Ve iki yıl sonra 15. sıra seçimi Kawhi için takasta kullanıldı bilindiği gibi. Spurs'ün yaptığı seçimlerden öne çıkan bazı isimleri sıralayacak olursak: Ginobili (57), Parker (28), Luis Scola (55), Leandro Barbosa (28), Beno Udrih (28), Ian Mahinmi (28), Tiago Splitter (28) and Hill (26).

Ters Giden Neydi?: Bir bakalım.. yaşlı ayaklar.. kanatlardan oynanan kötü oyunlar.. sakatlanmasından ötürü Manu'nun '09 playofflarını kaçırması.. talihsiz Richard Jefferson takası..

En İyi Maç, Muhtemelen Hatırlamazsınız: Goran Dragic'in maçı denilen bir şey var mı? Haklısınız Goran Dragic'in şovu denilen bir şey var!


Sezona Dair En İyi Dipnot: Duncan, kariyerinin bu döneminde artık resmi olarak 'Yaşını belli etmeyen spor adamları' kategorisine girmiş oldu. Bu grubun diğer üyeleri: Coach K, David Robinson, Steve Kerr ve Dan Marino.

Sezona Dair En İyi İkinci Dipnot: Pop Sean Connery gibi sakal bırakarak Alexander Payne'in oynadığı bir filmde kız öğrencilere sarkan kolej profesörü gibi görünmeye başladı.

Üçüncü Dipnot: 2009 sezonunun başlangıcında lig yönetimi NBA koçlarına maçlarda röportaj yapma kuralı getirdi. Neden mi? Çok basit, NBA bizden nefret ediyor.

2010 Off-Season'a Giriş Yapılırken: "Çekirdeğe sadık mı kalmalı yoksa dışına mı çıkmalıyız?" Spurs tercihini ilkinden yana kullandı ve Parker ile 4 yıllık 50 milyon dolar değerinde bir kontrat imzaladı. Birkaç ay buna sonra Ginobili’nin 3 yıllık 39 milyon dolar değerinde bir meblağ daha eklendi. Ayrıca Jefferson ile 4 yıl 39 milyon dolarlık kontrat (uzun vadede cap için kötü,kısa vadede vergi ödememek adına iyi) için onun 15 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu kullanmamasına ikna ettiler. Şöyle açıklayalım bu durumu: Richard Jefferson problemi konusunda napmalıyız?" sorusunun cevabı, "Durun, buldum - daha fazla Richard Jefferson alalım" olmamalıydı. Büyük hata.

Genel Kanı: Spurs'ün akıllı olduğunu biliyorum ancak neden üç yıl önce oyun yapısı çözülmüş bir çekirdeğe geri dönersin ki??? BOŞVER GİTSİN.
Tim Duncan Show, Sezon 14: 2010-11
Galibiyet Derecesi: 61-21
Playofflar: İlk turda Memphis'e 6 maçta elenildi.
Yeni Katılanlar: Gary Neal, Tiago Splitter

Doğru Giden Neydi?: Pat Riley'in arabanın anahtarlarını Kareem'den alıp Magic'e verdiği sezonu hatırlıyor musunuz? Bunun bir benzerini Popovich, Parker-Duncan ikilisi üzerinde denedi. Başarılı olduklarını o sezon ligdeki en iyi dereceyle bitirmeleriyle açıklayabiliriz sanıyorum. Bu anahtar değişimi ardından Parker'ın istatistiklerine bir göz atalım: 17.5 sayı, 6.6 asist ortalaması ve 51.9% FG (2011); 18.3 sayı, 7.7 asist ortalaması ve 48% FG, (2012); 20.3 sayı, 7.6 asist ortalaması ve 52.2% FG (2013).

Ters Giden Neydi?: Popovich'in 2008 Pau Gasol takasında yaptığı haklı dırdırı hatırlıyoruz değil mi? Revenge is bitch. Marc Gasol, abisinin intikamını almak için güçlerini Zach Randolph ile birleştirdi ve sekizinci sıradan gelerek ilk sıradan gelen Spurs'ü dağıtmayı başardı. Memphis şehrinin spor tarihinin en büyük başarısı. Grizz pota altı Duncan'ı 12.7 sayı, 10.5 ribaund ortalamalarında tutmayı başardı ve sonraki iki yıl için herkesle iddiaya girebilirdim ki Zach ve Pau'nun küçük kardeşi Duncan'ın kıçını tekmelemeyi başarabilirdi. Ve fakat sonrasında ne olduğunu hepiniz iyi biliyorsunuz. Tim Duncan.

En İyi Maç: Memphis serisinin beşinci maçında Spurs elenmeyle yüz yüze geldiğinde Manu Ginobili en sıradışı üçlüğüne imza attı. ( 1:50'ye sarın )


diye düşünmüştüm; fakat ayağı çizgideydi. Ardından gelen uzatmalarda ise serinin erken kopmasını engelleyen isim Gary Neal oldu. Bu sefer ayak çizgide değildi.


Saha Dışında Yaşanan ve Sezonu Olumsuz Etkileyen Olay: 2010'un Kasım ayında, Tony Parker'ın eşi Longoria Parker'ı aldatma iddaaları ortaya çıktıktan sonra ayrılmışlardı. 18 ay sonra Longoria Parker ayrılmalarının gerçek nedenini açıkladı. Parker'ın, daha önce Spurs'te birlikte oynadığı bir oyuncunun eşiyle aralarında yüzlerce mesajlarını bulmuş. Spurs organizasyonu için bu tür bir olay bir devrim gibiydi. Spurs, NBA'in en kapalı takımlarından biri olarak düşünülür. Parker'ın bir Fransız gazetesine San Antonio'daki günlerinin büyük ihtimalle bittiğini söylemesi üzerine Spurs, 2011 draftı öncesi Parker için teklifleri yokladı. Sacramento (takas değeri olarak 5. picki vardı), Denver, Portland ve Toronto (takas değeri olarak 7. picke sahipti) aday takımlardı. Spurs, Parker'ı göndererek hücumu George Hill'in üzerinden oynatmayı (Pop'un favori oyuncusu) düşünüyordu. Bunun yanında yeni genç oyuncular da alabileceklerdi.

Fakat Spurs'ün ve Parker'ın kaderinde bu yazılı değildi. Kimse Parker için tatmin edici bir teklif veremedi.

Spurs bu gelişmenin üzerine ikinci bir planı devreye soktu. Kawhi Leonard'ı seçmiş olan Pacers'a, George Hill'i gönderdi ve Leonard'ın haklarını aldılar. Pop için en zor durumlardan biriydi. (Telefonda takas ile görüşürken George'a 'Georgey' diye hitap ederken ağladı.) Tabi ki en şanslı durumlardan da. (Hill, Parker yerine Leonard ve Parker'ı kazandılar.) Eh, tepede kalmak için biraz da şans gerekli değil mi? Spurs burada şanslıydı. 

Değerli de bir ders de aldık bu olayda: Eşinizi Tony Parker'dan uzak tutun.

Genel Kanı: "Sadece San Antonio Spurs yaşadığı olumsuz olaylar sonrasında ayakta kalabilirdi." Sahi, bu takım nasıl yeniden sıkıcı oldu?
Tim Duncan Show, Sezon 15: 2011-12
Galibiyet Derecesi: 50-16
Playoff Derecesi : Batı Finali , Thunder'a 6 maçlık bir seride kaybedildi
Yeni Katılanlar: Boris Diaw , Kawhi Leonard , Danny Green , Stephen Jackson

Doğru Giden Neydi?: Lokavt nedeniyle kısa sezon, hazırlık kampının limitli olması ve takımların oyuncularından bazılarını kaybetmesi birlikte oynamaya alışan Spurs'e yaradı..Yeni eklenen oyunculardan Kawhi Leonard ve Danny Green onların eksikliği olan savunmacı, atletik ve üçlüğü olan tipte oyunculardı ve eksikliği giderdiler. Veteran Boris Diaw, Parker'a fransızca konuşabileceği biri olarak önemli yardım etti. Captain Jack ise onlara mücadele kazandırdı ve enerji verdi. (Jackson'un ağır kontratının  bitiş yılı Jefferson'dan bir yıl önceydi.)

Ters Giden Neydi?: Batı finallerinde 2-0 Spurs öndeydi, ancak Thunder birden inanılmaz bir yapıya büründü ve 90 yılındaki Bulls ile 91 yılındaki Blazers'in bir karışımı oldu.Üçüncü maçta adeta Spurs'u sahadan sildiler, 4. maç Perkins ile Ibaka olağan üstü şut attılar (18/20). Kader maçı olan 5. maçta Manu'nun 34 sayısına rağmen Harden-Durant ve Brook'un 70 sayısı maçı getirdi ve son maçta Kevin Durant ile Westbrook'un toplam 59 sayısı ile bu seri bitti. Spurs'un 8 gün gibi kısa bir sürede mağlup olması onlar adına çok kötü olmuştu.

Genel Kanı : Hatıralar için teşekkürler Spurs, Thunder çok aptalca bişey yapana kadar bittiniz. 

..

Bill Simmons yanıldı ve 12-13 sezonunda Spurs NBA Finallerine kadar uzandı, yapılan iki üç aptalca şey sonrasında ise yüzük kaybedildi. Kimilerine göre çok sıkıcı gelse de Tim Duncan Show ise devam ediyor, hala.

Belki.. yine.. bir umut..

8 YORUM:

a dedi ki...

Dördüncü ve son bölüm de buydu. Bundan sonrasını Simmons yazıp ben çevirmeyeceğim, Duncan'ın kendisi yazacak ve biz de okuyacağız. Keyifle.

Adsız dedi ki...

Büyük kariyer , büyük de bir adam.Böyle bir adamın kariyeri de ilginç oluyor tabii , emeğine sağlık.Müthiş bir iş.

G. dedi ki...

Harika iş oldu bu seri. Eline sağlık.

Muhammedcan Öztürk dedi ki...

Başka bir şey demeye gerek yok,mükemmel =)

L dedi ki...

eline sağlık hocam. büyük iş yaptın.

Adsız dedi ki...

cok guzel ellerine saglik.Ugandaca bile olsa Tim duncan la alakali herseyi okurum :)

Adsız dedi ki...

tim dyncanin richard jeffersonu itme olayi nedir.Duncan boyle seyler yapmaz bilgisi olan varsa cevap icin simdiden tesekkurler

Adsız dedi ki...

Bu arada bu kadar emege tesekkur etmemek olmaz ellerinize saglik

Yorum Gönder