Tim Duncan Show, Part 2

Oyunun görebileceği en eşsiz yeteneklere sahip olan ve bunu olabildiğince gösterişsiz şekilde izleyenlere takdim eden Tim Duncan'ın kariyerininin genel hatları ve kısa kısa notlar. 
İkinci bölüm.
__________________________________________________________________________

İlk bölümü okumayanlar için: Tim Duncan Show, Part 1

Tim Duncan Show, Sezon 5: 2001-02
Galibiyet Derecesi : 58-24 ( Ligdeki en iyi derece )
Playofflar : İkinci turda Lakers'a 5 maç sonunda elenildi.
Yeni Katılanlar : Steve Smith, Bruce Bowen, Tony Parker

Geriye Dönük Fantastik Hikaye : San Antonio’nun kurnaz yöneticilerinin aralarında çıkan yaygara nedeniyle Popovich ve GM R.C. Buford Duncan’a 2001 yazına kadar asla yardımcı olmadı. Bu yüzden Anderson ve Kerr gibi takıma yararlı iki oyuncu Smith karşılığında takaslandı. Ardından orantısız bir özgüvene sahip olan isimlerin reklamını yaptıktan sonra Kaptan Jack’e yöneldiler. Ardından Bruce Bowen’ı Kobe’yi durdurması amacıyla Miami’den çaldılar. (gerçekten o hala Kobe’yi durdurabilecek seviyede.) Ve en son olarak onlar Boston’un aptalca bir şekilde kararlarını değiştirmesinden sonra 28. Sıradan Tony Parker’ı kaptı.

Doğru Giden Neydi? :  Duncan 25.5 sayı, 12.7 ribaund, %51 şut yüzdesi ortalamalarıyla ilk MVP ödülünü aldı. " Tarihteki en iyi power forward Duncan mı? " tartışması bu sene başlamış ve 02-03 sezonunda da bu tartışma son bulmuştur. Yargıç Simmons diğer adayları duymak dahi istemiyor.

Ters Giden Neydi? : David Robinson’un cehennemdeki sezonu geçtiğimiz yaz başlamıştı, Popovich’in onunla 2001’de aldığı maaşın yarısına imzalamak istemesiyle. -hatta Popovich Robinson’la iki yıllık / 20 MD’lık anlaşma için masaya oturmadan önce Chris Webber için zemin yokluyordu. Popovich bu süreç içerisinde Robinson'a raporların bildirdiği kadarıyla şunları söylemişti “Artık iyi bir şekilde oynayacağını düşünmüyorum.“ Ve Popovich bu sözünde ne kadar haklı olduğunu göstermişti, Robinson çok kötü bir şekilde çökmüştü ve Popovich’le kavga ettikten sonra sırtında beklenmeyen bir şekilde bel fıtığına rastlanmıştı. Robinson play-offlarda 20 dakika süreden fazla oynayamayacak durumdaydı, ayrıca Lakers serisinin %80’ini kaçırmıştı ve muhteşem derecede oynayan Duncan’ın play-offunu berbat etmişti. Duncan o seride 27.6 sayı ve 14.4 rebound ortalamalarıyla oynamıştı. Herkes Robinson’un son iki sezonunda nasıl duvara çarptığını unutuyor. Artık zar zor ayakta durabiliyordu.

En İyi Maç. Muhtemelen Hatırlamazsınız : San Antonio'daki 4. maç. Son altı dakikaya on sayı geride giren Lakers'ta Kobe'nin çıkıp maça ağırlını koyması ve maçı kazandıran basketi atması. ( 5:30 ) Muhtemelen bu kişisel olarak Kobe'nin oynadığı maçların arasında en beğendiğim iki maçtan birisiydi. Diğeri ise.
Hikayenin Genel Hattı : " Duncan'a daha fazla yardım edebilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Bi saniye.. Arjantinli bir oyuncuyu draft etmiştik. Hani şu Eurolague MVP'si olan ve Arjantin ile dünya kupasını kazanan.. HEY, ACİL ONA BİR UÇAK BİLETİ BULUN VE BUNU HEMEN YAPIN! "
Tim Duncan Show, Sezon 6: 2002-03
Galibiyet Derecesi : 60-22 ( Ligdeki en iyi derece )
Playofflar : Nets'i 6 maçta devirerek şampiyonluk kazanıldı.
Yeni Katılanlar :  Manu Ginobili, Speedy Claxton, eski dost Steve Kerr, yaşlanmayan Kevin Willis.

Hikayenin Genel Hattı (1) :  " Tim Duncan'ın gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olma şansı var. " Akılda kalan bazı şeyleri tekrar hatırlatalım:

• ' Yaşayan en iyi oyuncu ' tabiri onun için kullanılmaya başlandı, bununla birlikte The Big Fundamental lakabı da ona layık görüldü.

• Duncan'ın ikinci final MVP'liğini kazanma yolundaki hayret verici ortalamaları 24.2 sayı, 17.0 ribaund, 5.3 assist ve 5.3 blok. Ve finallerin düğüm noktasında ise neredeyse quadruple-double'a yaklaşacak bir performans sergiledi. (21-20-10-8)

• Benim oluşturduğum 42'ler kulübüne dahil oldu performansıyla. Playofflarda en az 13 maç oynayan ve sayı-ribaund-asist ortalaması toplam 42'yi bulan oyuncuları kategorize ettiğim grup bu. Duncan ise bu kulübe 45.2 ortalamayla dahil oldu. ( Simmons burada götünden element uydurmuşa benziyor. )

• Duncan'ın yüzü 'böyle dediğine inanamıyorum ve gözlerimi yuvarlıyorum çünkü uçup sana çarpıp bayılmanı umuyorum' ifadesini tamamiyle kavramıştı.

• Duncan 105 maç oynadı ve toplam 4,202 dakika sahada kaldı ve aralarında Shaq, Bird, Tayshaun Prince ve Dan Majerle'nin bulunduğu 3.000 / 1.000 kulübüne girdi — bunun anlamı Duncan o sezon normal sezonda 3.000 dakikanın üstünde ve playofflarda da 1000 dakikanın üstünde sahada kaldı demek. İnanılmaz. Duncan'ın '03 sezonundaki performansı başlangıcından bitişine kadar inanılmazdı. Tim Duncan = Sıkıcı Değil.

Hikayenin Genel Hattı (2) : " Duncan ve Kidd takım arkadaşı olabilir mi?? " Tuhaf finalin yaza yansıyan genişletilmiş olay öyküsü. İşte San Antonio'nun elinde Robinson'un ardından boşalan büyük miktarda cap, hayal ettikleri Duncan-Kidd ortaklığını reddemeyecek kadar hem de...Ve işte genç Parker. Finallerde Kidd ile mücadele ettikten sonra merak ettiği tek şey acaba takaslanacak mıydı yoksa takımın önemli bir parçası olarak burada mı kalacaktı? Parker'ın bu seride dağılmaması oldukça etkileyiciydi ya da Pop'un ona hayatı boyunca sürecek şekilde kin beslemeyecek olması.

Bunlardan daha tuhafı, umut edilenin aksine Kidd'in Duncan-Pop'un ekibine katılmayıp New Jersey'de kalması oldu. Nedenini düşündüğümüzde eşinin etkisi olduğu görülüyor çünkü eşi New York'da kalarak gelişmekte olan yayıncılık kariyerini devam ettirmek istiyordu. 

Sonra spor tarihinin en sert boşanmalarından birini yaşadı bu ikili ve bunun ardından hemen düşünmeye başlıyoruz. Evet, yine. Kidd, o sezon Spurs ile imzalasaydı ne olurdu bir düşünelim? Parker ile Kidd birlikte oynayabilir miydi? Bence evet. Parker-Ginobili-Kidd'in birlikte neler yapabileceğini düşünebiliyor musunuz? Kidd'in Spurs ile imzalamamasından daha kötü bir kariyer düşünebiliyor musunuz peki onun için? Neyse bu kadarı yeter, teşekkürler... Ben kesinlikle tarihin en iyi dört numarası ve tarihin en iyi koçuyla çalışmaktansa New Jersey forması altında Kenyon Martin, Richard Jefferson ve Byron Scott ile birlikte oynardım. Ah, kadınlar...

En İyi Maç. Muhtemelen Hatırlamazsınız : Lakers serisinin 5.maçında, Spurs 25 sayı öndeyken, o sıralar bir Laker olan, Robert Horry elinde bulduğu 3 sayılık atışı kaçırmasaydı neredeyse her şey berbat olurdu. (Videonun 10:10 dakikasında bu atışı görebilirsiniz ) Özellikle Kobe'ye dikkat edin. Atışın gireceğini umarak sağ elini yukarı kaldırıyor.

Hatırlıyorum da...

O nasıl sayı OLMADI? Tim Duncan Show'un en büyük paçayı kurtarma anıydı kesinlikle: Big Shot Rob'ın basketi sokamadığı gece. İnanılmaz.

Bunu da Muhtemelen Hatırlamazsınız : Playoff ilk turunda Phoneix serisindeki ilk maç a.k.a Stephon Marbury'nin harikulade playoff hatırası a.k.a Stephon Marbury'nin tek playoff hatırası.

En İyi Maç, Kesinlikle Hatırlarsınız : Steve Kerr'in maçı! Ya da bir başka deyişle Kaptan S-Jax'in maçı! Bu ikilinin adeta üçlük antrenmanına dönen Mavs karşılaşmasını yeniden hatırlayalım.

Spurs'ün Sıkıcı Olarak Tabir Edilmesine Katkısı : 10 üzerinden 9.5. Bu noktada Spurs artık basketbolun Floyd Mayweather'ı olmuş gibiydi, karşılarına doğru düzgün rakip çıkmıyordu.

Tim Duncan Show, Sezon 7: 2003-04
Galibiyet Derecesi: 57-25
Playofflar: İkinci turda altı maçta Lakers'a elenildi.
Yeni Katılanlar: Rasho Nesterovic, Robert Horry, Hedo Turkoglu, Devin Brown and Ron Mercer

Geriye Dönük Şaşırtıcı Hikaye : Steve Kerr ve Amiral Robinson'ın takımdan ayrılmasıyla birlikte ekonomik anlamda rahatlayan Spurs, iki sene üst üste MVP ödülü kazanmış Duncan ile 122 milyon dolara yeniden anlaştı. Fakat ardından San Antonio Spurs'ün mükemmel işleyen beyninin teklediği zaman çıkageldi. Spurs'ün serbest oyuncuları büyük bir savurganlıkla takıma katma olayı Nesteroviç'e verilen şu kontrat ile son buldu.. 

( Buna inanmayacaksınız.. Bekleyin.. )

( Gerçekten derin bir nefes almalısınız.. )

altı yıl için KIRK BEŞ MİLYON DOLAR!!! Kutsal David Kahn!!! Bir de üstüne o yaz Stephen Jackson daha fazla kontrat alırım umuduyla Spurs'ün teklifini kabul etmemişti ve Atlanta Hawks'a daha düşük bir kontrata imza attı. Bunun sonucunda tek kaybeden Jackson değildi, Spurs, Duncan, San Antonio gece kulüpleri..

Ters Giden Neydi? : Spurs, Lakers serisinde ilk iki maçı kazandıktan sonra üç ve dördüncü maçı kaybetti ( Shaq canavar moduna geçti ) ve sonrasında.. sonrasını biliyorsunuz.
Birisi çıkıp yarım saniyeden az bir sürede o şutu yapabilir miydi diye düşündüğümde buna yanıtım kesinlikle olumsuz olurdu fakat o yaptı. Fisher bunu başardı. Bu sayede Spurs'ü altı maçta devirdiler fakat finalde Detroit'in şampiyonluğunu kenardan izlemek zorunda kaldılar. Lig tarihindeki en zor ve en güzel maç bitiren şutunu attıktan sonra şampiyonluk yaşayamamak. Hayır, bundan daha kötüsünü düşünemiyorum.

Hikayenin Genel Hattı : " Gerçekten Rasho Nesterovic'e 45 milyon dolar verildi mi?? " Şaka gibi.. ama oldu. Lig tarihinin en berbat kontratlarından birisi bu, evet. Ayrıca bu yaz Ginobili ve Parker ile de altı yıl 118 milyona dolara anlaşıldı. Hepsinden öte Lakers, Shaq'ı Miami'ye takasladı. Fisher'ın topu büyük şanssızlık olabilir fakat Shaqobe döneminin kapanması da bir o kadar iyi haberdi.

Tabii ki burada bitmedi, devam edeceğiz.

1 YORUM:

NigelfuckinBenn dedi ki...

Marbury'nin o maçı Suns tarihinin Spurs'e karşı aldığı en 'içimizin yağları eridi' maçıdır =) evet daha sonra Nash önderliğinde iki takım birbirine çok çektirmiştir ama bu seri elenseler de başlarının dik ayrıldığı seriydi. Marbury'nin Duncan'a karşı kolejden kalan hafiften de olsa hesabıydı.

madem Mayweather'dan örnek verilmiş sırada Spurs'ün Jose Luis Castillo'su (tam uygun bi örnek olmasa da), Pistons var. Castillo ilk maçı büyük çoğunluğun fikriyle (bende dahil) kazanmasına rağmen hakemler buna izin vermemişti. Rövanşta Floyd rüştünü ispatlamıştı. Spurs v Pistons finali tüm zamanlarda en büyük favorilerimdendir. Son rounda kadar süren bir boks müsabakası düşünün. Her yumruğun, puanın sayıldığı. Bu final serisi öyleydi işte.

tebrikler

Yorum Gönder